De tekenaar

De tekenaar wil zich verschuilen achter Ozy Makeev, omdat hij dat een mooiere familienaam vindt dan de eigen familienaam. Verder is er geen reden waarom de site Ozy Makeev genoemd is. De tekenaar houdt er ook niet van in het middelpunt van belangstelling te staan, dus blijft de tekenaar anoniem.

De tekenaar wil ook geen beeld van zichzelf laten zien. Hij wil een beeld over zijn mening laten zien. Die mening is in tekenwerk uitgebeeld. Deze mening wordt verteld door Mebmontic. Mebmontic is een 6-potige fantasie hagedis, door de tekenaar verzonnen. Mebmontic gaat vertellen over een planeetje:

De Aarde

De aarde en haar bewoners. Ook de bewonders die we mensen noemen. En de geschiedenis die dat planeetje en haar bewoners ondergaan. Het is een geschiedenis over:

"Tijd, leven, evolutie & intellect."

...en het resultaat van die geschiedenis. Mebmontic spreekt de woorden en Ozymakeev levert "het beeld" bij die woorden.

Het basisidee van "het beeld" (lees: tekeningen) is meestal een lijnenspel zonder perspectief (lees: diepte). Het perspectief komt later. Alle idee├źn bedenkt de tekenaar zich en als het idee vastligt in het hoofd van de tekenaar wordt dat idee niet meer veranderd, alleen uitgewerkt tot resultaat. Specifiek leuk om mooie elegante recht en gebogen lijnen te zetten op en in allerlei onderwerpen.

Veel kijkplezier op deze site.

Inspiratiebronnen

Darwin, Anton Pieck, M.C. Escher, Einstein, M. Toonder, Sigmund Freud

Onderwerpen:

Trots, leven, liefde, rechtvaardigheid, genegenheid, waardigheid

Copyright © 2021 Ozy Makeev. Alle rechten voorbehouden.